5 almindelige årsager til impotens

5 almindelige årsager til impotens

Laura7. oktober 20170

Ind imellem er jeg blevet kontaktet af mænd, der desværre oplever at deres sexliv halter, fordi de ikke kan få erektion eller hvor det kun lykkes i sjældne tilfælde. Derfor har detektiv-Laura været i gang med den helt store research 😉 Jeg er ikke læge (no shit, Sherlock), men jeg har brugt meget tid på at samle nedestående informationer sammen og jeg håber at det vil kunne hjælpe nogle af alle dem, der kæmper med impotens.

Impotens er en tilstand, der konsekvent påvirker en mands evne til at opnå eller opretholde en erektion, eller evne til at opnå ejakulation.Det er en form for erektil dysfunktion (ED).

Der kan være flere medvirkende faktorer, der forhindre rejsning. Disse omfatter både følelsesmæssige og fysiske lidelser.

Det anslåes at 50 procent af mænd i alderen 40 til 70, vil opleve ED på et eller andet tidspunkt.
Risikoen for impotens stiger med alderen.

Det er faktisk også blevet bemærket, at mænd med højere uddannelse, er mindre tilbøjelige til at opleve impotens, sandsynligvis fordi de i gennemsnittet har en sundere livsstil.

Impotens har ofte en negativ indvirkning på sexlivet, og kan derfor forårsage yderligere stress, depression, og lavt selvværd. Særligt oplever jeg lavt selvværd hos de mænd der har kontaktet mig.

 

De 5 mest almindelige grunde til impotens

 

1. Endokrine sygdomme

Kroppens endokrine system producerer hormoner, der regulerer stofskiftet, seksuel funktion, reproduktion, humør, og meget mere.

Diabetes er et eksempel på en endokrin sygdom, der kan forårsage at manden oplever impotens. Diabetes påvirker kroppens evne til at udnytte hormonet insulin. En af bivirkningerne forbundet med kronisk diabetes er nerveskader. Dette påvirker fornemmelser i penis. Andre komplikationer forbundet med diabetes er svækket blodgennemstrømning og hormonelle niveauer. Begge disse faktorer kan bidrage til impotens.

 

2. Neurologiske og nervesygdomme

Adskillige neurologiske tilstande kan øge risikoen for impotens. Nerveskader påvirker hjernens evne til at kommunikere med det reproduktive system. Dette kan forhindre en mand i at opnå en erektion.

Neurologiske lidelser der kan forårsage impotens:

 • Alzheimers sygdom
 • Parkinsons sygdom
 • Hjerne eller spinal tumorer
 • Sclerose
 • Slagtilfælde

Folk, der har haft fået fortaget prostata kirurgi, kan også opleve nerveskader, der forårsager impotens.

Langdistance cykelryttere, kan også opleve midlertidig impotens. Dette skyldes, at gentagne pres på balder og kønsorganer kan påvirke funktionen af ​​nerver.

 

3. Indtagelse af medicin

Indtagelse af visse lægemidler kan påvirke blodgennemstrømning, som kan føre til ED. Man bør dog aldrig stoppe med at tage medicin uden lægens tilladelse, selv om det er kendt for at forårsage impotens.

Eksempler på medicin som man ved, der forårsage impotens:

 • alfa-adrenerge blokkere, herunder tamsulosin (Flagyl)
 • Betablokkere, såsom carvedilol (Coreg) og metoprolol (Lopressor)
 • Cancer kemoterapi medicin, såsom cimetidin (Tagamet)
 • CNS-hæmmere, såsom Alprazolam (Xanax), diazepam (Valium), og kodein (findes i forskelligt narkotika)
 • Stimulanser i centralnervesystemet, såsom kokain eller amfetamin
 • Diuretika, såsom furosemid (Lasix) og spironolacton (Aldactone)
 • Selektive serotoningenoptagshæmmere eller SSRI’er (Prozac, Paxil)
 • Syntetiske hormoner, såsom leuprolid (Eligard)

 

4. Cardiac-relaterede årsager

Forhold, der påvirker hjertet og dets evne til at pumpe blodet rundt, kan forårsage impotens. Uden nok blodtilførslen til penis, kan en mand ikke opnå en erektion.

Åreforkalkning, en tilstand, der forårsager blodkarrene bliver tilstoppet, kan forårsage impotens. Høj kolesterol og forhøjet blodtryk (hypertension) er også forbundet med en øget risiko for impotens.

 

5. Livsstilsfaktorer og følelsesmæssige forstyrrelser

For at opnå en erektion, skal manden først gå gennem det, der kaldes en spændingsfase. Denne fase kan være en følelsesmæssig reaktion. Hvis en mand har en følelsesmæssig lidelse, påvirker dette hans evne til at blive seksuelt ophidset.

Depression og angst er forbundet med øget risiko for impotens. Depression er en følelse af tristhed, tab af håb, eller hjælpeløshed. Træthed relateret til depression kan også forårsage impotens.

Præstationsangst kan være en anden årsag til impotens. Hvis en mand ikke var i stand til at opnå en erektion i fortiden, kan han frygte, at han ikke vil være i stand til at opnå en erektion i fremtiden. En mand kan også komme ud for, at han ikke kan opnå en erektion med en vis partner. Nogen rejsningsproblemer pga. præstationsangst – de kan derfor være i stand til at have fuld erektion under onani eller mens de sover, men ikke være i stand til at opretholde en erektion under samleje.

Misbrug af stoffer som kokain og amfetamin kan også forårsage impotens. Alkoholmisbrug og alkoholisme kan påvirke en mands evne til at opnå eller opretholde en erektion.

 

Behandling

Behandlinger er tilgængelige for impotens, herunder receptpligtig medicin, naturmedicin og livsstilsændringer.

 

Receptpligtig medicin

Der er en række medicinske behandlinger, der kan bruges til at behandle impotens. Receptpligtig behandlinger og andre lægelige indgreb for at hjælpe med at behandle impotens, omfatter:

 

Naturmedicin

For dem, der ønsker at undgå receptpligtig medicin, der er en række af naturlige midler. der er kendt for at hjælpe med at behandle impotens.

Nogle naturlige eller alternative løsninger for impotens er:

Før du bruger nogen naturlige midler, skal du sørge for, at du konsultere din læge først.

 

Livsstilsændringer

Uanset om en persons impotens har en fysisk eller en følelsesmæssig årsag, er der mange tilfælde, hvor livsstilsændringer kan reducere kampen:

 • Ryg og drik mindre
 • Hav en god kommunikation med din partner
 • Reducer angst/stress
 • Dyrk mere motion og følg en sund kost

Laura

Mit navn er Laura, jeg er 29 år gammel og har drevet Lauras Univers siden 2012. På min blog finder du inspiration til et sundt og aktivt sexliv både i parforholdet, såvel som singlelivet.


Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *


Om Lauras Univers

Med Lauras Univers, vil jeg gerne gøre Danmark opmærksom på, hvor normalt det er, at tænde på Bondagelege, have sex offentlige steder og gå i Swingerklub… Jeg ønsker at oplyse, de der gerne vil vide mere om ‘det vi helst ikke taler om’ og på den måde, nedbryde de tabuer, der er omkring sex!


KONTAKT MIGTwitterPinterestFlickr

Nyhedsmail


Sponsor